Siirry pääsisältöön

“Turvallisessa ympäristössä on lupa kokeilla uutta ja tietenkin myös joskus epäonnistua.”

Lauri

Diplomi-insinööri

Kuka olet ja mitä teet? 

Olen 35-vuotias perheenisä Pirkanmaalta. Työskentelen myyntipäällikkönä Telkolla, jossa myyn valtamuoveja, eli muovituotteiden valmistuksessa käytettäviä muoveja.  

Miltä tyypillinen työpäiväsi näyttää? 

Jokainen päivä on erilainen, mutta tärkein työni on asiakkaiden ja päämiesten, eli myytävien muovien tuottajien kanssa kommunikointi.  Usein juttelemme kasvotusten, juoksevat asiat hoituvat toki puhelimella tai sähköpostilla. 

Koostan tietoa markkinasta kuukausittain, mitä käytämme kansainvälisen muovien myyntitiimin kesken, kun hiomme taktiikat ja strategiat kuntoon.  

Mitä taitoja työssäsi myyntipäällikkönä tarvitaan? 

Myyntityö tapahtuu teollisuudessa vielä paljon ihmiseltä ihmiselle. On oltava aidosti kiinnostunut asiakkaasta ja heille tärkeistä asioista, jotta pystyy löytämään kumpaakin osapuolta hyödyttäviä ratkaisuja. Kun myy teknisiä tuotteita, on tärkeää tuntea prosessit ja tuotteiden ominaisuudet, eli analyyttinen ote on plussaa.  

Mikä on parasta työssäsi? 

Ennakkoluulottomuus! Olemme sopineet tiimin kesken, että emme oleta, vaan otamme asioista selvää ja pistämme asioita oma-aloitteisesti tapahtumaan. Turvallisessa ympäristössä on lupa kokeilla ja tietenkin myös joskus epäonnistua. Näistä kokeiluista kuitenkin oppii joka päivä hiukan paremmaksi ammattilaiseksi ja lopulta saavutetaan enemmän voittoja kuin tappioita.  

Miksi kannattaa valita tekninen kauppa? 

Tässä työssä tarvitaan tiivistettynä 20 % vakavahenkistä insinöörityötä ja 80 % sosiaalisia taitoja, maustettuna sopivan positiivisella pilkkeellä silmäkulmassa. 

Uratarinat